Veroljub Zmijanac, ispred Road Running Serbia na 22. Kongresu AIMS-a

Kongres Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS) održaće se od šestog do devetog septembra 2018. godine u Talinu, Estonija.

AIMS je osnovan 1982. godine i ima preko 450 članica, među kojima se nalaze organizatori najboljih trka na svetu, a Kongres će biti održan 22. put. Predstavnik naše zemlje biće Veroljub Zmijanac, generalni menadžer Road Running Asocijacije.

Ova Asocijacija je osnovana na redovnoj sednici Upravnog odbora Atletskog saveza Srbije, koja je održana u junu mesecu, i kada je doneta je odluka o nastanku Asocijacije uličnog trčanja. Ona će predstavljati krovnu organizaciju organizatora dugoprugaških, uličnih trka u Srbiji koja ima za cilj povećanje broja građana koji se bave trčanjem.

Na čelu ove organizacije postavljen je Veroljub Zmijanac, predsednik Beogradskog trkačkog kluba. Asocijaciju mogu da čine svi Atletski klubovi i sportska udruženja koja organizuju trke. Pored masovnosti cilj je i što bolji kvalitet trka van stadiona kroz primenu standarda, umrežavanje, razmenu znanja i iskustva svojih članica.

Sajt kongresa i teme o kojima će biti reč možete pogledati na njihovom zvaničnom sajtu: http://www.aimsworldcongress2018.ee/en/welcome .

Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.